dinsdag, januari 16, 2018

Mannendag 2018 van het Tiels Mannenkoor

Voor de tweede keer organiseert het TM de MANNENDAG.  In 2017 was het een geweldig succes. De jongste deelnemer was 10 en de oudste 85 jaar oud

We gaan met de mannen van het TM en gasten een middag zingen o.l.v. onze dirigent Mariette Effing (https://koorenzo.nl/). De laatste tijd is steeds meer in het nieuws hoe gezond zingen is en wat een fijn gevoel het geeft. ............................Kom dat eens ervaren!

Even voor 4 uur zijn de partners, vrienden, familie, buren, enz van harte welkom om te komen luisteren naar wat een groep mannen vermag na een paar uurtjes oefenen. Voor meer informatie ga naar de Agenda

Jubileumjaar en -concert Tiels Mannenkoor groot succes

Het Tiels Mannenkoor vierde een geslaagd 25-jarig jubileum. Het jubileumjaar van het Tiels Mannenkoor vond zaterdag 25 november jl. zijn hoogtepunt. Toen werd in de Sint Maartenskerk het, volledig uitverkochte, jubileumconcert gehouden.

Ruim 380 bezoekers konden in de St Maartenskerk genieten van optredens van het Tiels Mannenkoor, sopraan Janine Waardenburg en The New Harvest Singers. Ben Middeldorp verzorgde de pianobegeleiding van het jubilerend koor en van Janine Waardenburg, De kerk was al dagen van te voren uitverkocht!

Het jaar 2017 moest, wat het Tiels Mannenkoor betreft, allereerst een jaar worden waarin, door een aantal activiteiten, het jubileum vooral gevíerd moest worden. Dit deden we met activiteiten waarin we mensen wilden laten merken hoe léuk het is om te zingen. Zo was er het  koorweekend voor leden, familie en vrienden van het koor in januari jl., een open mannendag in september jl. met 26 gasten in de leeftijd van 10 jaar tot 70 jaar, en optredens in de regio met andere koren.

Tot slot wilden we naar buiten treden met een concert voor vrienden, donateurs, familie van overleden koorleden, familieleden, oud leden en fans van ons koor. Het concert bevatte zowel oud als nieuw repertoire. Onder leiding van dirigent Mariette Effing heeft het koor de laatste 6 jaren hard gewerkt aan de koorklank, het verfijnen van bestaand repertoire en het instuderen van nieuwe en uitdagende stukken. Kwaliteit van compositie en diversiteit in soorten liederen staan bij de keuze van nieuw repertoire voorop. Ondanks het feit dat het koor voornamelijk a capella zingt, zijn er een aantal nummers opgenomen met pianobegeleiding verzorgd door Ben. Om ook Janine voor dit concert te vragen lag voor de hand, gelet op de relatie die het koor al enige jaren met Janine heeft. Zij verzorgt nl. de trainingen stemvorming en de stemgroepcoaching van ons koor.

Ten behoeve van een goede mix is aan The New Harvest Singers gevraagd om samen met het Tiels Mannenkoor dit concert te verzorgen. The New Harvest Singers is een gerenommeerd barbershopkoor (al 6 jaar werden zij uitgeroepen als de nummer 1 tijdens landelijke competities) bestaande uit vrouwen. De afwisseling tussen mannen- en vrouwenzang, groeps- en solo optredens in  een aantal programmablokken maakten de avond tot een afwisselend en boeiend luisterspektakel. Het oordeel van de bezoekers over het concert was over het algemeen erg lovend; zowel muzikaal als qua sfeer.  Wij kijken dan ook met veel genoegen terug op een erg geslaagd jubileumconcert.

Mannendag Tiels Mannenkoor

Tiels Mannenkoor MANNENDAG daverend succes!

Begin september ograniseerde het TM een MANNENDAG, nou ja (jonge) MANNENDAG.

Om 1 uur des middags was de aftrap met een groep van 60 mannen, waarvan 26 (!) introducees van een leuke zangmiddag o.l.v. onze dirrigent Mariette Effing. Gewoon lekker een potje zingen ook al ben je niet zo bekend met zingen in een koor.

De jongste was 10 en de oudst 85: geweldig gezelschap. Zonen, schoonzonen,kleinzonen, buurmannen, vrieden, neven, enz van leden van het koor kwamen op deze middag af.

Om 16.00 uur werd voor een groot publiek, de zaal puilde uit, een presentatie gegeven voor de uitgenodigde familie en vrienden. Het publiek reageerde enthousiast! Daarna een gezellige nazit zoals we die gewend zijn bij ons koor.

Mannen zet alvast in je agenda voor 2018:  In de maand februari 2018 MANNENDAG Tiels Mannenkoor!

Ledenportaal